Hoppsamling for rekrutter lør. 26 og søn. 27 sept.

Postet av Ski den 20. Sep 2020

Hoppsamling for rekrutter lør. 26 og søn. 27 sept.


Vi har i samarbeid med Agder og Rogaland skikrets hoppsamling i Trollbakken lørdag og søndag 26 - 27.september.

Arrangementet er for alle og gratis.

Vi har utstyr som kan lånes (ski og sko). Det dere må huske er hjelm.

På søndag blir det en uhøytidelig "hoppkonkurranse" med enkel premiering.  10 Toppers har vært en veldig populær aktivitet

Postet av Ski den 20. Apr 2020

Det har vært veldig mange som har brukt 10 Toppers som tur og trimaktivitet i denne veldig spesielle vinter og våren så langt. Mange har vært på  tur og nå er det snart snøfritt også på de toppene som ligger høyest, Draumarnuten, ca 700 m oh og Snipa ca 580m oh. Begge ligger i Bygland kommune.

Glova ute i Abusdalområdet er virkelig ett naturfenomen.

Klevestøknutten i Hornnes har en utrolig utsikt sørover mot Dåsnes og Otra.Skisesongen er over på Høgås

Postet av Ski den 20. Apr 2020

Skisesongen er over på Høgås. Nå er det noe is og snøflekker att. Vi takker alle for en veldig spesiell vinter både snømessig og med Korona tider. Det hele begynte veldig bra snø  og løyper fra begynnelsen av nvirovember. Januar og februar var dårlig, mens mars ble brukbar før viruset slår til.  Pass på hverandre og hold avstand, vask hendene og trim.

Arkivbilde fra Vindbjart Mixen i vinter. God Påske alle skivenner

Postet av Ski den 8. Apr 2020

Skigruppa vil ønske alle ei god påskehøgtid. Litt annerledes påske for veldig mange. Men ta vare på hverandre, gå turer i skog og mark, bruk ski der det er muligheter. Men hold avstand og en god hygiene.God Påske

Postet av Ski den 4. Apr 2020

Påsken står for døren. En helt annerledes tid og påskehøgtid blir det i 2020. Alt er stengt ned, det er stille og rolig i bygd og by.  Normalt er det påskegjester overalt, skiløpere i løypene, diverse arrangement. Men i år blir det helt stille. Men det er viktig å holde kropp og sjel i virksomhet, ta vare på hverandre og holde seg frisk. 

Det blir ikke arrangement 1. påskedag, med sportsandakt og diverse aktiviteter på Høgås/Himmelsyna. Avlyst pga koronatider og de regler som er i landet vårt nå. 

Vi ønsker alle god påske.

1. Påskedag 2019 var det samling i slalombakken/gapahuken på Høgås. I 2020 blir det ikke noen samling.

Vi ønsker God Påske til dere alle.Høgås skianlegg

Postet av Ski den 30. Mar 2020

Høgås Skianlegg har denne vinteren fått ei ny stor gangbru over konkurranse løypene på stadion. Denne brua er satt opp for at løpere som har kommet til mål og er ferdig skal gå over brua og ned til parkeringsplassene og Skihytta. Selve løypene bli stengt. Denne brua er også en fin og stor portal for skistadion. Nå er det også satt opp ett 8 m langt skilt mot vest/parkeringsplassene og veien som kommer opp til stadion. Det er Ove Kjetså / Kjetså Design som har tegnet skiltet. Skilt og Gravering på Evjemoen har produsert skiltet.

Høgås Skianlegg sitt nye "ansikt" utadd. Til sommeren skal dragerne skrapes og males.

Arbeid med stolpene til brua.

Reisverket skrus sammen med lange bolter, Torgeir Uleberg borer 20 mm hull i stolpene.

Dragere blir løfta på plass, 7 m lange.

Dekke og rekkverk på plass. Egil Ramse skrur de siste skruene i toppbordet.

Skilt monteres.

I januar hadde vi utsikt over "verdens" lengste skøytebane og stadion på Høgås.Trenings uke 12 - ikke organisert trening

Postet av Ski den 15. Mar 2020

Det er ikke noen form for organisert trening i uke 12. Det blir ikke kjørt turløyper på Høgås. Ta vare på hverandre, vis hensyn og følg de regler og oppfordringer fra våre myndigheter.

Vask hendene og hold god avstand.

Vi får håpe og tro på en lysning engang i framtida. Skihytta på Høgås er stengt

Postet av Ski den 14. Mar 2020

I disse virustider er skihytta på Høgås stengt. Det blir ikke kjørt turløyper de kommende dagene. Det er kommet klare anbefalinger alle bør holde seg i sin hjemkommune. Det vil bli  vurdert flere tiltak som kan være med å redusere smittefaren, slik som stans i løypekjøringen av turløypene, samle inn bøkene som ligger i postkassene rundt omkring i løypenettet. Kommer til tilbake til mer informasjon etterhvert.  
Klubbmesterskap i langrenn og Otratrippelen er avlyst

Postet av Ski den 12. Mar 2020

Klubbmesterskapet i fristil/langrenn tirsdag er avlyst

Otratrippelen uka etter er avlyst


Otratrippelen/Kjuklingheia rundt

Postet av Olav Magne Tveitå den 12. Mar 2020

 Rennet er avlyst den 24. mars. Det er jo den avsluttende delen av Otratrippelen. Imidlertid vil vi gjennomføre trippelen på følgende måte:

 Hver enkelt tar tiden på seg selv og rapporterer nøyaktig tid på sekundet til Olav Tveitå. Dette gjøres til trening@otrahallen.no

Løypa er den vanlige runden rundt Kjuklingheia med start fra Høgås og målgang ved tidtakerbua. Anbefaler å gjennomføre dette så fort som mulig før løypa ryker. Løypa rundt Kjuklingheia er jo litt sårbar for snøsmelting. 

Løypa blir preppet denne helga. Se på www.skisporet.no for info


Premiering vil foregå ved første løp til høsten.Stopp i all organisert idrett, trening og konkurranse

Postet av Ski den 12. Mar 2020

Klar melding fra Idrettsforbund og skiforbund. Stopp i all organisert aktivitet inntil videre, dvs Norges Skiforbund avlyser alle konkurranser ut april mnd. Skikretsen har avlyst alle renn på sin terminliste resten av sesongen.

Avlyses ut april!

Norges Skiforbund anbefaler at all breddeaktivitet i organisasjonen opphører for resten av sesongen og frem til 30. april. Dette besluttet Skistyret i et møte torsdag formiddag, som et tiltak for å bidra til å hindre spredning av Koronaviruset og lette belastningen for lokale helsemyndigheter.   

Norges Skiforbund vil understreke viktigheten av at alle våre medlemmer, klubber og kretser tar ansvar for å bidra i den dugnaden vi alle nå må ta del i.

Informasjon om coronaviruset:
I tråd med utviklingen av korona-viruset i Norge er det mange klubber og lag som har spørsmål i tilknytning til planlegging og gjennomføring av større arrangementer/konkurranser.

Norges idrettsforbund vil til en hver tid har oppdaterte nettsider hvor de fortløpende oppdaterer relevant informasjon om korona-viruset basert på råd og anbefalinger fra offentlige myndigheter.

Alle fellestreninger er avlyst pga Koronavirus

Postet av Ski den 11. Mar 2020

Otra IL og skigruppa har bestemt at alle fellestreninger er innstilt etter råd fra Kommuneoverlegen i Evje og Hornnes/Bygland

Her er pressemeldingen fra kommunelegen

Felles pressemelding til innbyggjarane i Bygland og Evje og Hornnes kommunar frå kommuneoverlege Åsulv Horverak 11.03.2020 kl. 13.00  

 

Kommuneoverlegen er regelmessig i kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) og er kjend med dei tilrådingar som dei gir i høve til koronasmitte. Kommuneoverlegen er óg kjend med at det er stadig innstrammingar frå FHI i høve til reiseverksemd og større forsamlingar med tanke på spreiing av koronavirus. 

I løpet av kort tid har tilrådingane med å samle større forsamlingar blitt redusert frå 500 til maks 100 personar. Kommuneoverlegen ynskjer å vere endå meir restriktiv for å hindre utbreiing av smitte. Kommuneoverlegen tilrår difor at alle planlagde samlingar og aktivitetar på fritid vert avlyst, som til dømes møteverksemd/øvingar i regi av lag og foreiningar. Barnehage, skule og anna ordinært arbeid går som normalt med mindre anna er gitt beskjed om. 

Vi har per 11.03.2020 kl. 13.00 ingen personar som er smitta av koronavirus i Bygland og Evje og Hornnes kommunar. Kommuneoverlegen har sett sju enkeltpersonar i dei to kommunane i karantene, etter tilråding frå FHI. Desse har vore i nærkontakt med personar som er påvist smitta. 

Som eit førebyggjande tiltak er det difor valt å førebels stenge Bygland skule. Det same gjeld for Setesdal vidaregåande skule, avdeling Hornnes. Dette gjeld i første omgang fram til og med 15.03.2020, i påvente av prøvesvar på nokre av dei sju personane som nemnd ovanfor.  

Oppdatert informasjon vil liggje på heimesida til kommunane. Syner óg til informasjon frå folkehelseinstituttet: www.fhi.no 

 

Åsulv Horverak, Kommuneoverlege i Bygland og Evje og Hornnes kommunar 

https://www.e-h.kommune.no/samleside-om-koronavirus.524789.no.html

ArkivbildeJunior NM på Beitostølen er avlyst til helga

Postet av Ski den 10. Mar 2020

Vedtak om avlysing av arrangement: NM for junior på ski Beitostølen 13. – 15. mars 2020

Smittevernlegen i Øystre Slidre kommune har med heimel i delegert mynde etter smittevernlova, § 4-1 bokstav a, vedteke at arrangementet NM for junior på  ski på Beitostølen 13.-15. mars 2020 skal avlysast.

Bakgrunnen for vedtaket er særleg knytt til råda frå Folkehelseinstituttet dagsett 10.03.2020 om at utandørs arrangement med fleire enn 500 deltakarar som står eller sit tett bør avlysast.

Dette er og sett i samanheng med at Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet peiker på at vi er inne i ei ny fase med ikkje sporbar smittespreiing av CorArrangøren har opplyst at det er påmeldt om lag 1000 deltakarar og at det er forventa om lag 600 personer knytt til støtteapparat og familie. I tillegg vil arrangementet inkludere  mange lokale frivillige.

Smittevernlegen har på dette grunnlaget og etter ei samla vurdering kome til at smitterisikoen ved arrangementet er for høg til at arrangementet kan gjennomførast.

Heggenes, den 10.03.2020
Arild Jacobsen
Kommuneoverlege i Øystre Slidre

Det blir ikke junior NM til helga for Morten Kjetså og Amalie Frigstad. 

Amalie Frigstad.Klubbmesterskap i langrenn 17.mars

Postet av Ski den 9. Mar 2020

Klubbmesterskap i langrenn arrangeres tirsdag 17.mars kl 1800 på Høgås. i år er det i Fristil. Det byttes på slik at det er annehvert år med stilartene, klassisk og fristil. I 2020 altså fristil. 

Arkivbilde.Trenings uke nr 11

Postet av Ski den 8. Mar 2020

Trening i uke nr 11

Mandag: Kl 1800 Otrahallen, styrke og hopp

Tirsdag: Kl 1800 Fellestrening Gr 3 Høgås , Fristil

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken , hopp

Torsdag: Kl 1800, Fellestrening klassisk for gr 2 og 3

Fredag-Søndag: Junior NM Beitstølen  ( Amalie Frigstad, Morten Kjetså)

Fredag-Søndag: Harstad Scandinavisk cup. (Sondre Ramse)


Arkivbilde Amalie Frigstad, lørdag skal ho gå NM Junior på Beitostølen.Regn og blaut på Høgås

Postet av Ski den 8. Mar 2020

Det blir ikke løypekjøring når det er så blaut og regn som i dag søndag. Venter til kaldere vær og mindre regn. For å spare sålene og snøen.

100 km med løyper på Høgås

Postet av Ski den 7. Mar 2020

Det er nå ca 100 km med skiløyper som er oppkjørt på Høgås. Høgås - Bjorvatn/Sandan, Høgås - Himmelsyna - Førevatn, Høgås -  Gautestad/Høna, Kjuklingheia, Skarvehei og alle trenings/konkurranse løypene på Høgås.

Fine forhold i dag, snø og regn er meldt på søndag.

Arkivbilde fra HimmelsynaKlubbløp nr 2 Resultater

Postet av Ski den 3. Mar 2020

Tirsdag 3.mars ble klubbløp nr 2 arrangert i vinterslige omgivelser med snøvær og lett østlig bris. 47 løpere stilte til start i snøværet. Det hadde snødd tett hele dagen.

 

2.KLUBBLØP 2020.

                               Telenorcup 2, Fristil

3. mars , Høgås  Skianlegg.

6 år og yngre (2011----): 300m:  Olav Kjebekk Kallhovd, Jaran Sjøvold Fofonka (Bygland IL), Felix Lexberg, Johannes Naper Tallaksen, Måns Lexberg

7 år 2013 700m

Eleah Sjøvold Fofonka, Anne Feed Lunden.

8 år 2012 700m

Adrian Dovland, Sveva Sjøvold Fofonka, Mari Jokelid, David Nicolay  Hemmestad Dale, Ester Ripegutu, Casper Greibesland Zakariassen. Elias Edvardsen

 9år 2011 1km

Julie Røykenes, Theodor Gautestad.

 10år 2010 1 km

Endre Stulien  Robstad, Malli Landås, Eivind Leander Dale,  Benjamin  Hemmestad Dale, Lydia Frigstad,  Jorunn Refsnes,  Jakob Undeland Heisel,  Martin Stokke. Luka Sjøvold Fofonka, Jenny Feed Lunden, Anne Birkeland, Medelen Therese Greibesland Zakariassen, Akaina Fossheim Nilsen

J 11 år (2009) 2 km

1. Mathilde Gautestad                                  13,28

 G 11år (2009) 2km:

1. Kjell Hauan,                                              7,52

 G12år  (2008) 2 km:

1. Torbjørn Grindheim,                                7,07  

2. Daniel Dovland,                                         9,24

 J 13 år (2007) 2 km

1. Ingebjørg Refsnes                                     13,59

 J 13år (2007) 3km:

1  Synne Landås,                                           17,05

 J14 år  (2006) 3km:

3.Astrid Hauan                                             1055

2 Lina Grindheim                                          10,59 

G 14 (2006) 3 km

1. Even Birkeland                                         9,53

J 15 år (2005)

1. Marthe Undeland Heisel                       19,07

G 15 år (2005) 5 km

1.Torstein Landås.                                         17,16

2. Jens Frikstad                                              18,04

 J 16 år (2004), 5km: 

1. Anna Hauan                                              19,20

G 16 år (2004) 5 km

1. Nils Olav Kjetså Røed                              14,14

2. Einar Grindheim                                       16,32   

J 17 år (2002) 5km

1. Amalie Frikstad                                        15,26  (fristil)

Herrer Senior 6 km

1. Dag Refsnes                                                          22,10

Herrer Senior 9 km

1. Sigurd Wiberg                                           26,00

Dette var 2. Klubbløp 2020. På Høgås skianlegg var det rundt 0 grader, svak vind fra øst og snø. Deltakelsen var på 47 stk totalt. Neste løp er planlagt tirsdag 10/3., Høgås  lysløype, fristil, Klubbmesterskap. Men vi venter og ser været an, Yr.no sitt langtidsvarsel er sludd og regn den dagen. Info kommer på vår hjemmeside.

Annonseres  på vår hjemmeside, www.otrail.no (ski)

ArkivbildeKlubbløp nr 2 tirsdag 3.mars

Postet av Ski den 2. Mar 2020

Tirsdag 3. mars arrangerer vi klubbløp nr 2 for sesongen. Klassisk kl 1800 med påmelding fra kl 1700-1730.

2. Klubbløp Høgås Lysløype
3/3 kl 1800
Påmelding 1700-1730
Forhåndspåmelding innen kl 1500 samme dag gmfeed@agder.no Klassisk stil, alle klasser
Startkont: Kr 30/60
Skihytta er åpen.


ArkivbildeTreningsuke 10

Postet av Ski den 1. Mar 2020

Vi er kommet til mars mnd og treningsuke 10

Mandag: Kl 1800 Otrahallen, styrke og hopp trening

Tirsdag: Kl 1800 Klubbløp nr 2 Klassisk Høgås Lysløype Påmelding fra kl 1700 - 1730 eller innen kl 1500, gmfeed@agder.no

Onsdag: Kl 1800 Hopp Trollbakken

Torsdag: Kl 1800 Fristil Høgås for Gr 2 og 3.

Søndag: KS rennet i Sirdal, Skiathlon på Tjørhom.
Ei stor helg for Sondre Ramse i NC

Postet av Ski den 1. Mar 2020

Sondre Ramse med sin beste helg/konkurranser som senior. Det startet med ein veldig sterk 12 plass på fredag som også var seier i U 23 klassen. Lørdag var det sprint på programmet, det ble kvartfinale og en 17 plass til slutt. Søndag ble avsluttet med nok ett toppløp på 15 km fristil, nr 10 totalt og nok en gang nr 1 U 23 klassen. I slutten av mars er det NM del 2 på Lillehammer.

Resultater finner du på Langrenn.com.

https://live.eqtiming.com/53080#result:198514-672977-1123099-1-1- 

På toppen av U 23 pallen.

Sondre var veldig godt fornøyd med helgas løp

Alle foto: Ramse.Endelig klubbløp på Høgås

Postet av Ski den 1. Mar 2020

Idag 1. mars på Skisportens dag ble det Klubbløp. Etter flere dager med snøfall var det klart for løp. Lette snø/sluddbyger, opphold og når vi var ferdige startet snøbygene att, 50-60 cm viser målestavene i området.

Det var ikke så mange som stilte til start, 41 stk møtte opp til fristil løp.

Tirsdag 3. mars er det klart for løp nr 2. Da er det klassisk stil i lysløypa på Høgås.

Klar til start for J 7 år, startnr 21: Anne Feed Lunden.

Klar for de aller yngste med blå startnr.Endelig Klubbløp - søndag 1. mars

Postet av Ski den 28. Feb 2020

Så har det blitt vinter (litt). Søndag er det Skisportens dag og vi arrangerer 1. klubbløp for sesongen.

SKISPORTENS Dag.
1. Klubbløp Høgås Lysløype, søndag
1.mars kl 1300
Påmelding 1200-1230
Forhåndspåmelding innen kl. 0900 samme dag
gmfeed@agder.no
Fristil, alle klasser
(snøforbehold, se vår hjemmeside)
Startkont: Kr 30/60

Skihytta er åpen

Søndag er det klar for klubbløp - fristil.Norges Cup senior - toppløp av Sondre Ramse

Postet av Ski den 28. Feb 2020

Sondre Ramse med nytt storløp i Norges cupen fredag. Beste U 23 løper og nr 12 totalt er veldig bra. Sondre er i veldig bra form og det er flere store løp att i sesongen, NC og NM del 2. Norgescupen fortsetter med med sprint lørdag og distanse på søndag.

Resultatliste finner du her: file:///C:/Users/gmfee/Downloads/01-m.pdf  

Sondre Ramse nr 1 U 23 (foto: Ramse)

I mål som slakt.

Her er det ikke mye krefter att. Alt er tatt ut. Bra Sondre.Demo av ny løypemaskin på Høgås

Postet av Ski den 27. Feb 2020

Torsdag og fredag er vi så heldige at Otra Tur og løypeservice/Otra Ski har besøk av Prinoth importøren og en demomaskin av type Husky. Otra skal etter planen bytte ut sin løypemaskin på Høgås som nå går på 8. sesong. Det er veldig bra å få teste den nye maskinen som er aktuell med diverse utstyr før en tar stilling til bestilling/valg av maskin.  

Denne maskinen skal videre til Junior NM i skiskyting i Trøndelag over helga. Vi takker firmaet Trygve Owren på Vingrom for all hjelp og besøk på Høgås.

Prinoth Husky løypemaskin.

PS. Når vi kjører løyper med denne maskinen, så blir det ikke registrert på Skisporet.no.

Da må vi ut med vår gamle maskin igjen.
Treningsuke 9

Postet av Ski den 23. Feb 2020

Vinterferien er over og det er meld mer snø i uka som kommer.

Treningsuke 9

Mandag: KL 1800 Otrahallen, styrke og hopptrening

Tirsdag: Kl 1800 Høgås Gr 3 Fristil 

Onsdag: KL 1800 Hopp i Trollbakken

Torsdag: Kl 1700 Høgås Allidrett skiskyting 1. og 2. klasse Ta med ski

                 Kl 1800 Høgås Gr 2 og 3 klassisk fellestrening

Lørdag: Støyledalslåmi i Bykle.

Søndag: Skisportens dag. Dersom det er nok snø på Høgås blir det klubbløp.

 Allidretten skal på skytebanen på torsdag.Resultater fra Hovedlandsrennet i stafett.

Postet av Ski den 23. Feb 2020

Hovedlandsrennet ble i dag (søndag) avsluttet i Nybygda med stafetter. Otraløperne gikk på ulike lag til skikretsen. Det er altså kretslag og 2 15 åringer og 2 16 åringer som går i lag. Vår beste løper, Nils Olav Kjetså Røed var tatt ut på 1. laget som ble nr 16 i gutteklassen. Torstein Landås gikk på 4. laget og ble nr 64 av 111 lag som startet og kom til mål.

Vår jenter ble tatt ut på følgende lag: Anna Hauan gikk på lag nr 3 og ble nr 42, Marthe Undeland Heisel gikk på 4 laget og ble nr 41 av 73 jentelag. 

Resultater finner du her: https://www.langrenn.com/  

Alle våre løpere har hatt ett veldig minnerik helg sammen med landets beste 15 og 16 åringer. Tilsammen var det samlet over 900 unge løpere i Nybygda. 

Bilde fra stadion og det er klar for jentestafetten. (foto: Hauan)Sprint og Langrenncross på Hovedlandsrennet dag 2

Postet av Ski den 22. Feb 2020

Dag to på Hovedlandsrennet er det sprint som er på programmet. Etter prologen er det slik at de som ikke kvalifiserer seg til kvartfinale (30 stk) har en egen konkurranse som heter langrenncross. Otra sine løpere hadde ikke helt dagen og kom ikke til noen kvartfinaler. Men hadde det gøy i langrenncrossen. Alle resultater finner dere på Langrenn.com (https://www.langrenn.com/ )

Bilde fra stadionområdet i Nybygda. (foto: Hauan)

Smøreteltet til Agder og Rogaland Skikrets. (foto Grindheim)

Anna Hauan i fint driv under det klassisk distanse rennet fredag, (foto Hauan)

Bilde fra stadionområdet og ett finale heat i sprinten.

Stadion, (foto Hauan)

To glade 16 åringer før start lørdag, men det ble ikke noen finaler på disse to, Nils Olav Kjetså Røed frv, og Einar Grindheim (foto: Grindheim)
Resultater fra Hovedlandsrennet i Nybygda

Postet av Ski den 21. Feb 2020

Denne helga er det Hovedlandsrennet for 15 og 16. åringer. Dette er NM for disse klassene. Nybygda i Brummundal som er arrangør for over 900 ungdommer. Otra har med 5 deltakere.

Fredag var første løpsdagen, 15 åringene gikk 5 km klassisk, jenter 16år, 5km og gutter 16 år gikk 7,5 km. Nils Olav Kjetså Røed gikk ett meget bra løp i G16 og det ble en delt 27 plass, ikke mange sekundene bak en 10 plass. Det var ikke mindre enn 277stk i klassen. Einar Grindheim gjennomførte også 7,5 km i samme klasse og ble nr 229 (file:///C:/Users/gmfee/Downloads/01-g16.pdf 

Anna Hauan i J 16 år kjempet seg gjennom den klassiske 5 km og ble nr 126 av 159  stk (177 påmeldt). (file:///C:/Users/gmfee/Downloads/01-j16.pdf )

I 15 års klassen leverte Marthe Undeland Heisel ett bra løp og ble nr 107 av 153 jenter. (file:///C:/Users/gmfee/Downloads/01-j15.pdf )

Torstein Landås G15 år kjempet sammen med 253 15 åringer og ble tilslutt nr 143. Det er mange veldig god skiløpere i Norge. (file:///C:/Users/gmfee/Downloads/01-g15.pdf )

Alle resultater kan du finne på Langrenn.com

Lørdag er det nye løp.

Arkivbilde av Nils Olav Kjetså Røed som ble nr 27 på dagens klassiske løp i HL/NM.

Arkivbilde av Anna Hauan (tv) og Marthe Undeland Heisel
Hovedlandsrennet 2020

Postet av Ski den 19. Feb 2020

ovedlandsrennet er NM for klassene 15 og 16 år. Årets HL går i Nybygda  v/Brummendal. Nybygda IL er idrettslaget til Ole Ellefseter og Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Otra har 6 løpere påmeldt. Nils Olav Kjetså Røed G 16 år, Einar Grindheim G 16 år,  Anna Hauan J 16 år, Torstein Landås G 15 år, Marthe Undeland Heisel J 15 år og Jens Frigstad G 15 år. Vi har fått melding om frafall fra Jens, som ligger hjemme i Iveland med feber og dårlig helse. Virkelig kjedelig for Jens.

Det er individuelle løp fredag og lørdag og stafetter på søndag (kretslag).

Arkivbilde av Nils Olav Kjetså Røed. Sist sesong vant han Skikrossløpet under Hovedlandsrennet.

Det blir spennende til helgen å se hvor høyt Otraløperne kommer. Vi ønsker lykke til.Treningsuke 8 - Vinterferie

Postet av Ski den 16. Feb 2020

Treningsuke 8 - Vinterferie på Agder. Lite snø og skiforhold i vårt område.

Ingen fellestreninger denne uka.

Hopp har litt gøy - i Otrahallen mandag kl 1800 og i Trollbakken onsdag kl 1800

Arkivbilde fra Trollbakken (foto: G. Daasvatn)Resultater søndag NC

Postet av Ski den 16. Feb 2020

Idag var det tunge løp for våre 3 Norgescup deltakere. På Gålå var det en tung dag for Sondre Ramse, nr 61. Meldingen fra Gålå: Idag var eg tom, men om 14 dager er det ny cup.

Forholdene i Kollen var veldig blaute og tunge. Morten ble nr 32 på fristil 15 km distanse. Amalie Frigstad slet seg gjennom en tung 10 km i fristil, nr 76. Men Amalie var fornøyd selv om det er langt fram til Norgeseliten. 

For juniorene er det NM som er den neste store saken på Beitostølen 2. helga i mars.

Arkivbilde av Amalie FrigstadResultater fra lørdagens løp

Postet av Ski den 15. Feb 2020

Otraløperne har deltatt på tre ulike steder lørdag 15. feb. Norgescup Senior på Gålå, Junior NC i Holmenkollen og kretsrenn på Tjørhom i Sirdal.

På Gålå går Sondre Ramse ett meget godt løp og blir nr 20, nr 6 blant U 23 løperne. https://www.langrenn.com/resultater-norgescup-senior-gaalaa-menn-15-km-2020.6285892-114053.html 

I Kollen var det sprint og Morten Kjetså ble tilslutt nr 13. Han var den beste 17 åringen som ikke kom til semifinalen. Amalie Frigstad er også i Kollen og går sprint i fristil. Det ble en 82 plass i K 17.

https://www.langrenn.com/resultater-norgescup-junior-holmenkollen-menn-17-aar-sprint-finale-2020.6285802-114053.html 

På Tjørhom ble det klasseseier til Kjell Hauan i G 11år. Torbjørn Grindheim nr 2 i G 12år, Even Birkeland nr 2 i G 14 år, Torstein Landås nr 3 i G 15 år.

Res.liste finner dere på Langrenn.com

https://live.eqtiming.com/52766#result:197682-667283-0-1-1-

Kjell Hauan gikk inn til klasseseier på Tjørhom

Morten Kjetså er i form i Kollen.

Sondre Ramse på Gålå er i form.Toppløp av Morten Kjetså i NC i Kollen

Postet av Ski den 14. Feb 2020

Denne helga er det Norges cup for junior i langrenn i Holmenkollen. Dagens løp var 10 km klassisk for M 17. Otra sin junior løper Morten Kjetså  leverte sitt beste løp på distanse på mange år. Han ble nr 6 i, snaue 50 sek bak vinneren. Løpene fortsetter lørdag med sprint og distanse i fristil. 

Morten i fint driv fra løp på Hovden.

Morten Kjetså med premien etter en strålende 6. plass i NC i Kollen. (foto: Kjetså)

Det var en glad skiløper som sendte SMS til oss i Otra. "Eg skjønte ingen ting at det gjekk så fort".Allidrett og trening torsdag på Høgås

Postet av Ski den 12. Feb 2020

Torsdag 13/2 blir det Allidrett for 1 og 2. klasse på Høgås kl 1700. Det er kommet noen cm med nysnø og yr.no melder kuldegrader onsdag og torsdag. 

Trening for gr 2 og 3 kl 1800 blir også på Høgås, Fristil.

 Allidrett og trening blir på Høgås torsdag.Årsmøte skigruppa 2. mars

Postet av Ski den 11. Feb 2020

Skigruppa avvikler sitt årsmøte 2.mars kl 1915 i kafeen i Otrahallen. Saker til årsmøte må være leder i hende innen 23.februar. Vanlige årsmøtesaker, valg.
Intersport inviterer til smørekveld mandag

Postet av Ski den 9. Feb 2020

Intersport Evje inviterer til smøre kveld mandag 10.feb. Intersport får besøk av Dag Ivar Hovde, tidligere verdensmester i skiskyting, nå smøre guro for VAUHTI.

Kl 1800  skjer det.
Treningsuke 7

Postet av Ski den 9. Feb 2020

Treningsuke 7

Fortsatt lite snø

Yr.no melder noen få cm mandag og tirsdag.

Mandag: Kl 1800 Otrahallen , styrketrening og hopptrening

Tirsdag: Kl 1800 Fellestrening Gr 3 fristil, Høgås eller Bortelid ???

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken hopptreing

Torsdag: Kl 1700 Allidrett 1 og 2. klasse. Sted Høgås eller Trollbakken, avhengig av om det kommer nok snø på Høgås.

                Kl 1800 Fellestrening for gr 2 og 3 Høgås (ski) eller Evje lysløype (joggesko og staver)


Fredag - Søndag: NC junior langrenn i Kollen

                                NC senior langrenn Gålå

Søndag: Sirdal, Gjesdalburennet, klassisk

Høvringen er avlyst/utsatt pga snømangel.

Arkivbilde: Høvringen 16.februar 2020 er avlyst/utsatt. Jens Vellene er den skiløperen som har gått flest Høvringvannsløp gjennom tidene, 48 ganger viser arkivet.Høvringen 16. februar 2020 avlyst

Postet av Ski den 9. Feb 2020

Høvringen 16.februar 2020 er avlyst pga. snømangel. Vi vil prøve å arrangere Høvringen senere i vinter dersom forholdene tilsier det.

Arkivbilde 2019 av starten på Høvringen.

Vinner av Høvringen 2019, Åsmund Wiberg.Høvringen 2020

Postet av Ski den 7. Feb 2020

Høvringen 2020 er terminfestet til 16.februar. Status nå er slik at det er ikke snø i løypene til å kunne arrangere noe løp neste søndag. Det ser ikke ut som det skal komme noe særlig snø kommende uke. Yr.no sine prognoser ser ut til at det blir for mildt ved nedbør. Vi heller mot en utsettelse, en endelig avgjørelse tas en av de første dagene.

Arkivbilde fra starten av Høvringen 2019. Allidrett torsdag

Postet av Ski den 5. Feb 2020

Torsdag 6. februar  er det klar for Allidrett for 1. og 2. klasse på Høgås kl 1700. Slik forholdene er onsdag ser det fint ut for ski på Høgås. Hva morgendagen bringer veit vi ikke. Vi satser på at det er ok på Høgås. Men dersom det blir endringer vil gi info om dette så godt vi kan. 

Arkivbilde av en glad Otragjeng som har vært med på Allidretten tidligere.Treningsuke 6

Postet av Ski den 2. Feb 2020

Treningsuke 6 

Første treningsuke i februar. Det er lite som minner om vinter fortsatt.

Mandag: Kl 1800 Otrahallen, styrketrening og hopptrening

Tirsdag: Kl 1800 Høgås Gr 3 Klassisk stil

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken Hopptrening

Torsdag: Kl 1700-1800 Allidrett for 1 og 2 klasse Høgås, ski (endringer kan gjøres pga skiforholdene)

                 Kl 1800 Fellestrening for gr 2 og 3, fristil Høgås, (endringer kan gjøres pga forholdene)


Tirsdag - Torsdag: Samling HSG/U på Hovden.

Trening i Otrahallen mandag kl 1800 har klart seg gjennom 30 år.Søndagens løp i Kollen

Postet av Ski den 2. Feb 2020

Ungdommens Holmenkollrenn dag 2, 3 km fristil for 13 og 14 år. Det er stort for Norges beste å møtes i Holmenkollen. Otra laget, Astrid Hauan, Lina Grindheim, Even Birkeland og Anders Kjetså Røed er veldig fornøyd med turen til Oslo. I dag var det Lina Grindheim som hadde beste plassering, nr 59 og Astrid Hauan nr 64 i J 14 år. Det var bare noen får sekunder mellom de to Otrajentene. Even Birkland hadde ikke dagen i dag og ble nr 148 i G 14. Anders Kjetså Røed avsluttet Oslo oppholdet med å bli nr 111 i G 13 år.

Otra laget som har vært i Holmenkollen denne helga, fv. Lina Grindheim, Even Birkeland, Astrid Hauan og Anders Kjetså Røed. (foto Birkeland)

Astrid Hauan klar til start (foto: Hauan)Ungdommens Holmenkollrenn

Postet av Ski den 1. Feb 2020

Det er "NM" for 13 og 14 åringer når Ungdommens Holmenkoll arrangeres i Kollen. Her møtes alle de beste 13 og 14 årene i landet til dyst. Fra Otra har vi med Anders Kjetså Røed i G 13, Even Birkeland G 14 år, Lina Grindheim og Astrid Hauan i J 14 år. Meldingen fra Kollen er at jentene i 14 års klassen var fornøyd med sine løp, Astrid nr 61 og Lina nr 74 (173 stk i kl.) Even som ble kretsmester sist lørdag på Hovden åpnet knallhardt i kollen løypene og fikk det på slutten, en 91. plass ble det (217 i kl.) Anders Kjetså Røed hadde som mål å få premie, men det glapp med noen få plasser, nr 114 av 174 i klasse G 13 år. Men alle syntes det er gøy i kollen løypene. Søndag er det nye løp i fristil. 

To blide Otra jenter, fv. Lina Grindheim og Astrid Hauan, (foto, KAHauan)

Astrid Hauan på vei til mål på dagens 3 km klassisk. (foto Hauan)Sondre viste NM form

Postet av Ski den 1. Feb 2020

Sondre Ramse viste mye bedre NM form på dagens 30 km klassiske distanse. Han kom i mål som nr 26 på dagens fellestart. Det var stor framgang fra de to andre løpene under NM. Han var 4. beste U 23 løper. Han var fornøyd med dagens løp. Men det er langt opp til Norges og Verdenseliten. 

Sondre Ramse med start nr 44 etter lørdagens 30 km klassisk fellesstart på Konnerud.

NM del to for senior går på Lillehammer, på nåværende hjemmebane for Sondre. Stor skihelg

Postet av Ski den 31. Jan 2020

Denne helga er ei stor skihelg. NM senior i langrenn, Ungdommens Holmenkollrenn, 13 og 14 år og Trollrennet i Hopp i Trollbakken på Evje. NM i langrenn arrangeres på Konnerud ved Drammen. Sondre Ramse og Åsmund Wiberg er på plass. Ingen av de hadde dagsformen inne på torsdagens 15 km i fristil. Åsmund nr 110 og Sondre gikk inn til en brukbar 50 plass. Fredag var det sprint og en øvelse som Sondre har hatt gode resultater denne sesongen, men det ville seg ikke helt, nr 48 i prologen og ikke noen kvartfinale. Åsmund stilte ikke i sprint. Lørdag er det 30 km fellesstart klassisk.

I Holmenkollen er det samling for landets beste 13 og 14 åringer. Fra Otra og Evje har disse tatt turen til Oslo: Astrid Hauan, J 14, Lina Grindheim J 14, Even Birkeland G 14 og Anders Kjetså Røed G 13 år.

Trollrennet i Hopp arrangeres lørdag i Trollbakken. 5 cm nysnø ligger i området, men mildvær natt til lørdag og lørdagen så forventes det hopping på plast. Det er forventet ca 40 hopper til rennet.

Arkivbilde av Astrid Hauan i Kollen 2019.Savner barneskøyteski - Høgås skistadion

Postet av Ski den 30. Jan 2020

Det er mistet ett par barneskøyteski Fischer ca lengde 130-135 etter trening på Høgås torsdag kveld. Skiene ble satt opp langs skihytteveggen mot start/stadion (Under vinduene v/kiosken).

Dersom noen veit noe om disse ta kontakt med leder i skigruppa (90787600) Det er en 9 åring som savner sine ski.

Ett par barne skøyteski er savnet på Høgås.10 Toppers 2019- Jubileumsår

Postet av Ski den 28. Jan 2020

Vi er kommet langt inn i 2020 sesongen. Status etter jubileumsåret 2019 er at ble levert inn 177 voksenkort og 61 barnekort, tilsammen 238 kort.

Vi har trukket ut 10 kort blant de voksne og 5 barne kort.

1. Terje Nilsen Abusland, Evje

2. Vegard Løland, Moisund, Hornnes

3. Tove Espeland, Kile/Hægeland

4. Harald Aas, Evje

5. Astrid Evanger, Evje

6. Merete A Nilsen, Hornnes

7. Reidun Rosseland, Flatebygd, Evje

8. John Gautestad Hornnes

9. Elin Feed, Evje

10. Erlend Hunshamer, Hornnes


BarneKort.

1. Erik Abusland, Evje

2. Kjartan R Birkeland, Evje

3. Knut Jokelid, Evje

4. Håvard S. Flottorp, Hornnes

5. Kari S Robstad Syrtveit, Evje

De heldige vinnerne blir kontaktet.
Sprint KM Hovden - Resultater Prolog/Finaler

Postet av Ski den 27. Jan 2020

Søndag ble Km i sprint arrangert på Hovden. Med prolog og finaler etterpå. Noen klasser hadde så få deltakere at de gikk rett til en finale, mens i andre klasser var det så mange at det også ble semifinaler.

Resultat liste fra prolog:

Prolog søndag.pdf

Finale resultater:

Resultat KM 26.02.2020(1)Søndag finaler.pdf

Nils Olav Kjetså Røed klar til start på prologen søndag. Fersk KM mester fra distanse løpet på lørdag.

Brikke sjekk før start

Stadion var rigget slik at det var god oversikt for tilskuere og konkurrenter.

Det er spennende med sprint og heat.

Det er stas for 11 åringene å stå på pallen (foto, Hauan)

Det var veldig fine forhold denne helga på Hovden, men ikke mye snø
Viktig melding til alle klubbene på KM

Postet av Ski den 25. Jan 2020

Lagleder møte søndag Kl 1025 

Ved målbua på langrenn stadion Hovden 

Tema: informasjon om prolog og finaler 

Geir Magne FeedKM - Trollrennet Søndag

Postet av Ski den 24. Jan 2020

Startliste for søndagens Sprint KM på Hovden med 2015 løpere påmeldt.


Startliste_Gruppert (7)Søndag ny.pdf

Startliste Trollrennet Lørdag

Postet av Ski den 23. Jan 2020

Startlista for lørdagens løp er klar

Startliste_Gruppert Lørdag.pdf
Trollrennet 2020 - Hovden

Postet av Ski den 23. Jan 2020

Det er klart for Trollrennet og KM på Hovden til helga. Det er påmeldt 218 løpere til lørdagens klassiske løp og 2014 til søndagens sprint i Fristil.

Vi får håpe på at været også er med oss på Hovden. Mildvær i dag , men det meldes litt kaldere fredag og lørdag, kanskje litt nedbør i form av snø

Startlister blir klar i løpet av torsdag kveld og blir da lagt ut.Sondre Ramse mot NM form??

Postet av Ski den 19. Jan 2020

Norgescupen på Lygna ble avsluttet søndag med 15 km klassisk. Sondre Ramse leverte ett veldig bra klassisk løp i dag med å bli nr 27. Formen er i anmarsj og det er ikke mange ukene (dagene) til NM på Konnerud. 30.jan stater det opp med Sondre og Åsmund på start. Åsmund ble i dag nr 85.

Sondre er fornøyd med dagens løp. Treningsuke 4

Postet av Ski den 19. Jan 2020

Trenings uke 4

Mandag: Kl 1800 Otrahallen, styrke og hopptrening

Tirsdag: Kl 1800 Ski økt på Bortelid, fristil Gr 3

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken, hopptrening

Torsdag: Kl 1800 Evje stadion, joggesko og staver Gr 2 og 3

Lørdag: Trollrennet flyttet til Hovden, distanse klassisk

Søndag: Trollrennet flyttet til Hovden, sprint fristil.

ArkivbildeResultater fra lørdagens løp

Postet av Ski den 18. Jan 2020

Otra løpere deltok på løp i Oslo og på Lygna lørdag 18/1. På Lygna var det NC senior hvor det var fristil 15 km på programmet. Begge våre to seniorløpere har vært syke i romjula/nyttårshelga, og Sondre Ramse og Åsmund Wiberg merket det på dagens 15 km. Men begge er positive og føler at formen vil ha en stigene kurve. Sondre ble nr 54 og Åsmund nr 73 (210 på lista)

I Holmenkollen er det Oslo skifestival med 6 Otraløpere gjennom kollen løypene. Rapporten fra Oslo at hele gjengen var fornøyd med løpa sine. Nils Olav Kjetså Røed var den som var litt fra heilt i 100. Han hadde ett fall på slutten av sitt løp, men ble nr 18 av 120 (G16). Anna Hauan nr 50 (72) i J 16, Astrid Hauan nr 33 i J 14 (128), Anders Kjetså Røed nr 85 G13 (148), Torbjørn Grindheim nr 24, G12 (172) og Kjell Hauan nr 26 i G 11 (171). Søndag er det nye løp.

 Lite snø i Oslo

Kollen tåka

Det er en opplevelse for de unge Otraløperne å delta på Norges største skirenn.

Fra v. Kjell Hauan, Anders Kjetså Røed og Torbjørn Grindheim. 

Anna Hauan

Foto fra Kollen: Grindheim og Hauan.Skiløp i helga, Oslo Skifestival og NC senior Lygna

Postet av Ski den 17. Jan 2020

Det er mildvær og lite snø på Agder. Ikke løp lokalt denne helga. Men  flere av Otra løperne har dradd østover til Oslo skifestival i Holmenkollen. Norges største barne og ungdomsrenn med 2700 påmeldte skiløpere. Fra Otra stiller, Nils Olav Kjetså Røed, Anders Kjetså Røed, Anna Hauan, Astrid Hauan, Kjell Hauan, Torbjørn Grindheim.

PÅ Lygna skianlegg/stadion ble det sist helg arrangert NC junior. Denne helga er det NC senior samme plass. Det startet i dag med klassisk sprint. Sondre Ramse er tilbake i løypa etter en sykdomsperiode etter jul/nyttår.

 Idag ble det nok en plass i kvartfinalen etter nr 24 i prolog. Men det stoppet der. Resultatliste på langrenn.com

https://www.langrenn.com/resultater-norgescup-senior-lygna-menn-sprint-finale-2020.6277927-114053.html 

Arkivbilde fra Oslo skifestival 2019, Anna Hauan.Trollrennet - KM flyttes til Hovden

Postet av Ski den 16. Jan 2020

Otra IL Ski står som arrangør av KM del 1 - Trollrennet 2020. Høgås Skianlegg har ikke snø og skiforhold. Konkurransene flyttes til Hovden 25-26. januar. Lørdagen er det klassisk distanse og søndag fristil sprint. 

Værprognosene for neste uke (Yr.no) er fortsatt mildt og ikke snø i våre områder. 

Vi krysser våre fingre og håper på fine vinterforhold i løypene på Hovden.


Har fått disse tipsene om overnattingsmuligheter i Bykle kommune fra Kirsten Leira:

*Hovdehytta: FULLT
*Hovden Resort (Hovdestøylen): FULLT
*Bjåen Turisthytte: FULLT

*Hovden Høyfjellsenter: Ledig 1 x 7-sengs-hytte og 1 x 9-sengs-hytte
*Hovden Fjellstoge: Ledig 3 x 10-sengs-hytter og 4 x dobbeltrom
*Bykle Hotell: Ledig totalt 140 sengeplasser ( max utnyttelse av rom og messa til Otra Kraft)
*Hovden Hytteformidling: ledige privateide hytter med spredt/ulik beliggenhet.

Med vennlig hilsen
Kirsten Leira

Destinasjon Hovden AS | PB 18 | 4756 Hovden
Tel: +47 37 93 93 70
hovden.com | facebook/visithovden

Trollrennet flyttes til HovdenTrollrennet 2020 - KM

Postet av Ski den 13. Jan 2020

Otra IL Ski skal arrangere Trollrennet og Kretsmesterskap i langrenn (klassisk distanse og sprint fristil) 25-26. januar. Status pr i dag (13/1) er snø mangel på Høgås. Vi har ikke skiføre i skrivende stund. Yr.no sitt langtidsvarsel framover er heller ikke lovende. Vårt alternativ for KM er flytting til Hovden. 

Avgjørelse om eventuelt flytting vil bli tatt senest i slutten av uka, kanskje før (onsdag/torsdag).

Trenings uke 3

Postet av Ski den 12. Jan 2020

Trenings uke nr 3

Mandag: Kl 1800 Otrahallen styrketrening og hopptrening

Tirsdag: Kl 1800 Evje Stadion intervall, joggesko og staver. Gr 3

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken hopp trening

Torsdag: Kl 1800 Evje stadion, intervall Gr 2 og 3 joggesko og staver


Lørdag/Søndag: Oslo Skifestival.

Til helga er det Oslo skifestival. Otra har påmeldt flere løpere til løp i Kollen.Vindbjart Mixen 2020

Postet av Ski den 12. Jan 2020

Søndag 12. januar på Bortelid ble noe helt annet enn samme sted dagen før! Sol, vindstille og et par blå grader satte flotte rammer for arrangementet vårt. I dag var det sprintstafetten «Vindbjartmixen» som ble arrangert. I denne stafetten går to og to løpere på lag. Hver løper går to etapper hver (1. og 3. etappe eller 2. og 4. etappe). Ved behov kan det dannes lag på tvers av alder og kjønn. Det ble mange spennende dueller og flere av de yngre løperne viste seg godt fram i kampen mot veteranene. Kjempeinnsats av alle sammen! 

Dette var hentet fra hjemmesiden til Vindbjart.

Otra var også på plass denne fine søndagen på Bortelid. 9 lag fra Otra IL stilte på startstreken. Tilsammen var det 64 lag som deltok på årets utgave av Vindbjart Mixen,

Det ble seier til Otralaget i G 15-16 år, Einar Grindheim/Nils Olav Kjetså Røed.

Så ble det andre plass til: G 11-12 år, Kjell Hauan/Torbjørn Grindheim, G 13-14 år, Anders Kjetså Røed/ Even Birkeland, J 15-16 år, Anna Hauan/Marthe Undeland Heisel,

I de aller yngste klassene var det flere lag med fra Otra, J 9-10 år, Lydia Frigstad/Jenny Feed Lunden hadde nest best tid. I G 9-10 år var Jakob Undeland Heisel/Anne Birkeland nest raskest og Martin Stokke/ Eivind Leander Dale hadde tredje beste tid.

Ressultat liste finner du på Langrenn.com

file:///C:/Users/gmfee/Downloads/vindbjartmixen-2020.pdf 


Her er alle Otra lagene i 10 års klassen samlet på ein av de få snøhaugene på Bortelid. De viser stolt fram sine fine premier etter stafettn.

To blide Otrajenter som ble nr to i J 15-16 år, Anna Hauan og Marthe Undeland Heisel.Morten Kjetså nr 12 i Junior sprinten - NM

Postet av Ski den 11. Jan 2020

Lørdag var det Junior NM i sprint på Lynga. Morten Kjetså gikk veldig bra i dagens løp i klassisk sprint. Han ble nr 17 i prologen, tok seg greit videre i kvartfinalen og var klar for semifinale. Her var Morten uheldig og måtte nedpå og hadde ikke mulighet på finaleplass da. Veldig trasig der og da når en kjemper innbitt om en finaleplass i NM. Det endte med en meget bra 12 plass i M 17 år. Løpere fra vår skikrets var virkelig på hugget: Vinner ble nemlig Mathias Holbæk fra Vindbjart og sølv til Thomas Blom fra Imås.

Søndag avsluttes Junior NC med distanse i fristil.

Arkivbilde av Morten, vinteren 2019Sandrip rennet arrangert på Bortelid

Postet av Ski den 11. Jan 2020

Sandrip rennet ble arrangert på Bortelid i ett øsende regnvær og vind. Det var virkelig utrivelig lørdag ettermiddag for langrennsløperne. 15 løpere fra Otra hadde flere løpere med i det ufyselige været. Flere av våre unge løpere viste gode takter. Kjell Hauan nr 2 i G 11, Torbjørn Grindheim nr 1 i G 12, Even Birkland nr 2 G 14, Astrid Hauan nr 3 J 14, Marthe Undeland Heisel vinner J 15. Nils Olav Kjetså Røed nr 2 i G 16.

I de yngste klassene hadde Jakob Undeland Heisel beste tid i G 10, og Lydia Frigstad det samme i J 10.

Resultat liste finner dere på Vindbjart  sin hjemmeside.

http://vindbjart.com/ski/wp-content/uploads/2020/01/Offisiell-resultatliste-Sandripl%C3%B8pet-11.01.2020.pdf 

Vi takker Vindbjart for at det virkelig ble skirenn i dette været.

Kopi fra deres hjemmeside:

"I dag er alle vinnere, både løpere, støtteapparatet/heiagjengen og funksjonærer som stod på i regnværet i Åseral! Kjempeinnsats av alle sammen! En ekstra takk til veteranene som stiller opp år etter år og ikke minst til besteforeldre som tar turen og hjelper til! I morgen er vi på plass igjen for å arrangere Vindbjartmixen. Da får vi forhåpentligvis mye bedre vær! " 

Skrevet av Elisabeth Sløgedal.

Bilde fra starten på Sandrip rennet (Foto: Sløgedal, Vindbjart)

Premie utdeling i J 14Norges Cup Junior - Lygna

Postet av Ski den 10. Jan 2020

Morten Kjetså har gått sitt første Norgescup for junior, 10 km klassisk. Ett nytt steg i en langrennsløpers liv er tatt. Resultatlista viser en 33. plass for Morten på Lynga. (180 deltakere). Meldingen fra Lygna at han var fornøyd med løpet. Lørdag fortsetter de med sprint, NM i sprint for junior er lagt inn i juniorcupen. Søndag avsluttes helgen med distanse i fristil.

Resultater finner du på Langrenn.com

https://www.langrenn.com/resultater-norgescup-junior-lygna-menn-17-aar-10-km-2020.6276202-114053.html 

Arkivbilde av Morten Kjetså fra løp vinteren 2019.Klubbløp 2020

Postet av Ski den 8. Jan 2020

Klubbløpene og terminliste ligger under Terminlister.

1. Klubbløp er satt opp til tirsdag 14. jan. MEN det ser veldig dårlig ut. Så her må vi utsette og vente på snø.

Det er hvit på Høgås onsdag kveld etter snøbyger i dag.

Terminliste

14/1    kl 1800             1.klubbløp Høgås Fristil

28/1     « 1800             2.      «   Evje klassisk/(Høgås)+ cross

4/2       «    «                 3.      «    Evje, (Høgås)kl.  + cross

1/3      KL 1300          4. Klubbløp Høgås Frist. 

10/3     «  1800          5.   Klubbmesterskap Høgås Fristil..

STARTKONTINGENT:  Kr 30,- u/16år - Kr 60,- o/16år

TELENORCUPEN = KLUBBLØPENE

Premiering: 2 av 5 løp teller i telenorcupen. Klubbløp 3 av 5 løp Egen premiering i Kl.Mesterskapet. 


Arkivbilde
Torsdagens fellestrening - Evje stadion/lysløype

Postet av Ski den 8. Jan 2020

Torsdagens fellestrening blir med joggesko og skistaver

Kl 1800 Evje stadion - lysløypa.

Gr 2 og 3

Arkivbilde, torsdagens trening blir skigang og sprettende skigang m/staver.Trenings uke 2

Postet av Ski den 4. Jan 2020

Godt nyttår alle sammen

Vi skriver Trenings uke 2  -  2020 

Mandag Kl 1800 Otrahallen styrke og hopp trening

Tirsdag  Kl 1800 Evje stadion, intervall  m/staver, Gr 3.

Onsdag Kl 1800 Hopp i Trollbakken.

Torsdag Kl 1800 Joggesko og staver i Evje lysløype gr 2 og 3.

Lørdag Vindbjart - Sandriprennet flyttet til Bortelid kl 1400

Søndag Vindbjart Mixen  kl 1200 Bortelid.

Vindbjartmixen jan 2019.Ny gangbru på Høgås skistadion

Postet av Ski den 4. Jan 2020

Høgås skistadion utvikles videre, år for år. Nå reises det en gangbro over konkurranseløypene (Vestløypa). Det er ett stort prosjekt å bygge bro som skal ha plass til en løypemaskin som er nesten 3 m høy + snø. Broa går over to løyper og har en total lengde på ca 14-15 m + opp-/nedganger. 

Broa skal brukes når løperne er kommet til mål og skal forflytte seg tilbake til skihytta og parkeringsplassen.

 Arbeid med den nye gangbrua. Dragere monteres. Det er ca 3, 60m  lysåpning på brua, dvs høyden under dragerne og bakken.

Lengden på denne "lasten" er 8 m. 

Mye arbeid ligger bak før alt blir klar.

Bolter som er 19 mm tykke skal binde sammen mange bjelker. Fellestrening idag er avlyst

Postet av Ski den 2. Jan 2020

Torsdagens fellestrening i langrenn er avlyst pga vanskelige forhold på Høgås. Mildværet har tæret veldig på snøen. Mye is i løypene. Vi må ha kulde og snø.

Vind og plussgrader forvandler stadion og løypene til isområder.