Gutter 14 på Trollcup

Postet av Håndball den 31. Okt 2021

Gutter 14 reiste i mørket lørdags morgen til Gimlehallen for å spele Trollcup! Dette laget er helt nytt for sesongen, og sammensatt av årgangene 06-07-08. Siden det er en betydelig overlapp med fotballen i år, har vi kun hatt 1 trening og 1 kamp hvor alle spillerne har fått spilt sammen. Vi gledet oss derfor til å reise på cup for å få litt kamptrening. Selv om Trollcup er en av Norges største, så var det bare påmeldt 3 lag i G14.. Just og Holum i tillegg til Otra. Det ble dermed spilt 2 kamper mot hver av disse.

Dagen begynte litt trått mot Just i 1. kampen. Forsvaret satt ikkje heilt, og i angrep ble det litt for stillestående. I kamp nr. 2 derimot viste guttene en helt annen innsats (kanskje de begynte å våkne ;)). Det var flotte overganger og nydelige scoringer i angrep, og forsvaret begynte å sette seg. Uavgjort mot Holum var veldig moro og fortjent. 3. kamp var igjen mot Holum. Holum la nå ut et litt mer offensivt forsvar, og Otra strevde litt med å finne ut av det. Holumguttene dro seieren i land denne gangen.

I 4. og siste kamp, mot Just, viste Otraguttene at forsvar, det begynner de å få teken på! Just hadde raske spillere og gode spillere som kunne sine overganger. De ble hakket for store for Otra i dag, men et godt forsvar gjorde at de til tider hadde problemer med å komme til de gode sjansene. Alt i alt så viste Otraguttene flott håndball til glede for trenere og publikum. Beste resultat var uavgjort mot Holum, men vi trenere er storfornøyde med innsatsen og imponerte over hvor godt samspillet til tider er til tross for lite felles treninger i forkant! Forsvaret ble bare bedre og bedre utover dagen og guttene scoret fullt av mål fra alle posisjoner på banen.

Det er bare å glede seg til å se disse spille i Otrahallen utover sesongen! Dagens lag var Erik Abusland, Sondre Kile Lie, Emil Abusdal Lexberg, Fredrik Klungeland, Mads Elias Andersen, Brage Aasland, Halvor Nesdal Kile, Lars Aas og Eirik Berg Klepsland Stolte trenere Christian og Siv Therese

To fine seiere for damelaget

Postet av Håndball den 30. Okt 2021

Torsdag kveld ble Flekkefjord slått med store sifre. En kamp som langt i fra kan kalles årsbeste hadde ett helt nytt og ungt Flekkefjord allikevel ingen sjanse. Vi ble dratt litt ned i tempoet og mistet rytmen som resulterte i mage feil. Vi har også mange nye som skal spilles inn, og mange fikk sjansen i dag.

Det ble comeback i mål også for Laila Uldal, som kun hadde ei trening bak seg.

Håndball Live:Live

Lørdag så var det Kristiansand Student idrettslag som stod på motsatt banehalvdel.

Og ett litt kjedelig 1 måls tap borte for 14 dager siden skulle revansjeres. Og det ble det til gangs, jentene vartet opp med ett energisk forsvar og tempo i angrepsspillet det luktet svidd av. Spesielt Marit Kjetså stod frem i dag, som stod over sist kamp mot KSI, ville vise seg frem.

Postet av Håndball den 28. Okt 2021

I kveld, og denne helga er det seriekamper i Otrahallen, nå er alle restriksjoner for publikum opphevet, så det er bare å ta turen.

Lørdag er det også kiosk med kort, vipps og kontantbetaling.

TidTurneringKampnrBaneHjemmelagBortelag
Torsdag 28.10.21
18:15Jenter 13, Breddeserie 0654041306014OtrahallenOtraTveit
19:454. divisjon Kvinner, avdeling 0155020401020OtrahallenOtraFlekkefjord
Lørdag 30.10.21
13:20Jenter 16, A/Breddeserie 0154041601023OtrahallenOtraKristiansand/ Gimletroll 2
14:304. divisjon Menn, avdeling 0155010401011OtrahallenOtraGrimstad studentidrettslag
16:004. divisjon Kvinner, avdeling 0155020401009OtrahallenOtraKSI
Søndag 31.10.21
15:30Jenter 16, A/Breddeserie 0154041601063OtrahallenOtraGrane Arendal 2

Endring trening torsdag 28. oktober

Da det spilles to omberamma kamper i Otrahallen torsdag kveld, samt at håndballen har ansvaret for All-Idrette 2&3 klasse så er det noen få endringer i treningene denne kvelden.

Gutter 14 og Jenter 16 trener i Otrahallen kl 1700-1800

Jenter 14 trener i Evje Flerbrukshall kl 1800-1900 (etter Allidretten)

Gutter 11 også igang

Postet av Håndball den 18. Okt 2021

Gutter 11 som i år består av gutter først 2009 og 2010 åpnet også sesongen borte denne helga, lørdag var det kamper i den nye Sparebanken Sør Vigeland banen der guttene hadde to kamper.

Det var 9 superklare gutter som stilte opp. Etter litt klabb og babb da det laget vi skulle møte i kamp nr 2 ikke kom, så fikk vi fremdeles spilt 2 kamper! Overlegne var vi i begge kampene, og kun keeper og en utespiller som ikke puttet ballen i motstanderens mål! Super innsats av alle sammen, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Gutter 9 også i gang

Postet av Håndball den 17. Okt 2021

Gutter 9 spilte 3 kamper i Karusshallen i går. De var bare 4 stykker, så ingen innbyttere. Men de klarte seg kjempebra og fikk laga masse mål. Siste kampen fikk de nok flest mål, selv om de ikke teller mål 😉 Guttene hadde det veldig gøy på sine første kamper i håndballen! 😀

Nå ruller håndballen for alvor

Første helga etter høstferien kan vi si at nå er endelig håndballen tilbake, det har vært noen få kamper før høstferien for de aldersbestemte laga.

Men nå er herre og damelaget også i gang. Til stor begeistring for publikum.

I helga her det vært spilt mange kamper, lørdagen var det damelaget og Gutter 10 som var i gang, det har vi skrevet mer om i andre nyheter.

I dag søndag 17. oktober kom også herrelaget i gang med kamp etter 1,5 års spillefri.

Men først de andre resultatene.

Tidlig i dag var Jenter 13 på tur til Kristiansand, der møtte de Kristiansand /Gimletroll 2 på Idda Arena kl 1200.  Denne kampen endte med tap for Otra 14-10 etter å ha ligget under 7-5 til pause.

Jenter 14 var også på bortekamp, en langtur denne gangen med kamp kl 1800!!! i Listahallen!!! Denne endte også med tap for Otra, 20-10. Pauseresultatet var 8-5.

Damelaget spilte sin andre kamp for helge, mot KSI (Kristiansand Stidentidrettslag)Dette ble en spennende og god kamp, Otra var litt reduserte pga jobb og lignende, så hadde henta inn Anita Eikild for anledningen.

Otra ledet så å si hele kampen, men det var en periode i andre omgang at KSI ledet med 3 mål. Det kalrte Otra å utligne og igjen gå i ledelsen. men så tok kreftene slutt, KSI fikk et par heldige må, og vi klarte ikke å sette ballen i mål få flere gode sjanser i sluttminuttene. Det endte til slutt med 27-26 til hjemmelaget.

Herrelaget møtte også KSI, men på hjemmebane i Otrahallen. Det ble underholdning av høy klasse, skulle to de gutten ikke hadde gjort annet enn å spille håndball de siste halvannet året.

Otra åpnet beste, men KSI klarte å klamre seg fast og knappe inn på flere ganger, før Otra rykket fra helt på slutten av første omgang, Torstein Risdal Hannås satte sågar inn et direkte frikast etter fløyta hadde gått.

I andre omgang ble forskjellen større og større, og Otra rykket i fra, takker være mange gode prestasjoner og kombinasjoner.

Flere av spillerne gjorde comeback etter noen års fravær, Andreas Erdvig var en av de, er vel ca 10-11 år siden han spilte i ei Otradrakt, samme med Thomas Myrvold Fredheim og Stian Syvertsen som er tilbake i Otratrøya. Gøy også var det å se unggutten Sondre Hodne debutere på Herrelaget, mål ble det også.

Første kamp noensinne for G10

Postet av Håndball den 16. Okt 2021

Lørdag 16. oktober var det duket for aktivitetsserie for Gutter 10 i Otrahallen, og hvilken fest det ble.

Dette var den første kampen disse blide guttene til Margrethe og Siv Merete noensinne spilte. Otra IL Håndball har som tradisjon å vente med kamptilbud til de er i 9 årsklassen, og hele den sesongen ble alle kampene de sine avlyst pga Covid - 19 utbrudd på her og der.

En blid gjeng som jubler for å endelig spille kamp.

Otra spilte 2 kamper, i den første kampen møtte de Trauma, og den tro vi at Otraguttene scorte flest mål. Men på dette nivået er det ingen som teller. Det er mestring som står i fokus. Den andre kampen så møtte et Randesund lag som ganske sikkert har spilt noen kamper før, og sikkert i flere år. Så her ble det nok ett klart tap. Men Otra fikk nå putta noen i kassa de og, og til stor jubel til en stooor flokk på tribunen. Det var moro å se tribunen fylt til randen med foreldre, besteforeldre, onkler, tanter og søsken.

Seier til damelaget

Endelig var seniorhåndballen i gang igjen, siste Otra sitt damelag spilte en kamp var 595 dager siden, 1. mars 2019. Og som kampen i dag så var det også den kampen mot Øvrebø, men i Otrahallen. Den kampen endte 29-24 til Otra.

Her stå vi klar til avkast, 595 dager siden sist

I dag far det serieåpning for Otra jentene, borte mot Øvrebø. Mye har skjedd de siste 19 1/2 månedene siden sist kamp, på kamprapporten i dag var det kun 6 av spillerne som var med. Mange nye har kommet til. Fra Grindheim har vi fått comeback i Otra IL av Karina Ljosland og Rita Thorsland, og så har Byremo jenta Caroline Pytten kommet over.

Mange nervøse jenter i dag, og det var tydelig i starten av kampen. Selv om vi fort gikk opp i en 2 måls ledelse, så var det ikke lenge før Øvrebø var ajour og så forbi. Første omgang var ganske jevn, hvor lagene byttet på å lede, Øvrebø ledet på det meste med 3 mål. Det er alltid noe ekstra å møte Øvrebø, viktig å vinne mot de. Det er nok fordi det er et "lokal" lag og spillerne kjenner hverandre godt, flere av jentene på Øvrebø her en fortid i Otra IL.

Konsentrer forsvar

I andre omgang ble vi enige om å bli bedre på å løpe returer, samt litt mer tålmodighet i angrepsspillet, spille oss til bedre sjanser. Pause praten funket, for ett heltent Otralag spiste fort opp ledelsen til Øvrebø å dro i fra. Siste 10-15 ledet Otra stort sett med 4-5 mål og vant til slutt 24-20

Laget med målscorere, virker som en teknisk feil, Kaya-Helene var spiller i første omgang og målvakt i andre

Takk for kampen Øvrebø, og lykke til vidrer i sesongen. Takk også til dommere for vel blåst.

Ikke farlig når vi har så blide dommer :)